Eple har et høyt kostfiberinnhold som er gunstig for fordøyelsen.
Aromatisk eplepai
Eplesesongen står for døren, og det er lite som kan måle seg med duften av en nybakt eplepai! Her finner du oppskriften.
Om høsten bugner det av aromatiske norske epler. Inviter naboen, familien eller venner på eplepai! Denne oppskriften vil falle i smak hos både store og små. Bak paien med glutenfritt mel, så kan også glutenallergikere nyte den.
Ingredienser til eplepai bunn:
100 g smør
1 dl sukker
1 egg
2 1/2 dl hvetemel (eller lys glutenfri melblanding)
1 ts bakepulver
Ingredienser til toppingen:
2-3 epler
200 g rømme
1 egg
1/2 dl sukker
1 ss sitronsaft
Smør for å smøre formen og ha i klatter på paien
Slik gjør du:
Visp romtemperert smør og sukker hvitt. Bland inn bakepulveret i melblandingen. Rør inn egget og melblandingen i smør- og sukkerblandingen.
Trykk deigen ut i bunnen og på kantene av den smurte formen.
Bland egg, rømme, sukker og sitronsaft og hell det over paibunnen.
Del eplene i tynne skiver og fordel dem på paien. Strø gjerne sitrontimian over og legg noen klatter smør på overflaten.
Stekes nederst i ovnen på 200 grader i ca. 30 minutter. Avkjøl og server.