Jordbær er en god kilde til C-vitamin, folat og kostfiber.
Glutenfrie pannekaker med ferskt jordbærsyltetøy
Disse pannekakene med jordbærsyltetøy passer perfekt til store og små selskaper hvor noen har gluten- eller melkintoleranse! Ferske jordbær gir et friskt syltetøy, og dadlene i denne oppskriften gir litt ekstra sødme.
Ingredienser for pannekaker
(ca. 10–15 stykker)
1 l melk
4 dl glutenfritt lys melblanding
1 dl bokhvetemel
4 egg
1 ts salt
3 ss smeltet smør
smør eller olje til steking
Slik gjør du
Bland melet med melken og pisk inn eggene. Smak til med salt og smeltet smør. La røren svelle i ca. 15–30 minutter. Stek store pannekaker i smør eller olje i stekepanne eller på stekehellen. Serveres med f.eks. ferskt jordbærsyltetøy og tyrkisk yoghurt.
Melkefri variant: Erstatt melken med havremelk og det smeltede smøret med kokosolje hvis du vil ha en røre uten melk. Stek de melkefrie pannekakene i olje.
Jordbærsyltetøy med dadler og chiafrø
400 g ferske jordbær
3 ferske dadler
2 ss chiafrø
Ta stenene ut av dadlene. Legg jordbærene og dadlene i en blender og kjør til blandingen er ganske jevn. Tilsett chiafrøene og la det stå i kjøleskapet i ca. 15–30 minutter.