VP_VP_ALL_1920x455_1805_Pumpkin_Soup.jpg

Gresskarsuppe for kalde dager

Hva passer vel bedre enn en varmende suppe når det er kaldt og ufyselig ute? På vinteren kan det passe bra å lage en lekker gresskarsuppe til middagen.

Gresskaret kan brukes til mer enn bare halloween-pynt! Fruktkjøttet er utmerket som suppe og er rik på vitamin A. Suppe er perfekt nå som de kaldere månedene er her. Prøv denne smaksfulle oppskriften!

Ingredienser til 4 porsjoner

400 gram gresskar, uten kjerner og i terninger
1 stk sjalottløk
1 hvitløksfedd
2 dl kyllingbuljong
3 dl kremfløte
Salt og pepper
Noen kvister fersk timian
Evt. litt ferskrevet muskat

Slik gjør du:

Ta innmaten fra gresskaret du har laget Halloween-lykt av og skjær i små terninger. Hakk opp sjalottløk og hvitløk. Kok gresskar og løk i buljongen til de blir myke Tilsett kremfløte, krydder og la alt koke opp. Rør i suppen og sil den for å fjerne alle tråder fra gresskaret.

Server den gjerne med en klatt crème fraiche, noen brødkrutonger og ristede gresskarkjerner.

 

Gresskar er kalorifattig, rikt på kostfiber og en kilde til vitamin A og kalium.