VP_VP_ALL_1920x455_1805_Almonds_OnWood.jpg

Nøtter i lønnesirup

Nå som kveldene blir mørkere og kaldere, er det tid for innekos i sofakroken. Fyll skålen med nøtter og nyt!

Nøtter i lønnesirup

Snacks trenger ikke bety usunn mat. Nøtter er noen av de bedre alternativene du kan velge som helgekos. De er også er perfekte å ha i havregrøten eller i yoghurten.

Ingredienser:

4 dl mandelnøtter. Andre nøtter kan også brukes, smak deg frem!
ca 4 ss lønnesirup
2 klyper havsalt
1 klype kanel

Slik går du frem:

Ha nøttene i en bolle. Hell over lønnesirup og dryss på litt havsalt og kanel. Bland godt.

Fordel blandingen over et stekebrett dekket med bakepapir. Bak stekebrettet på 180 C i cirka 15 minutter - på øverste rist. Nøttene er ferdige når sirupen begynner å boble. Følg med slik at de ikke brenner.

Avkjøl og nyt!

Mandler har et høyt innhold av umettet fett, kostfiber, vitamin E, riboflavin, kalsium, kalium, magnesium, sink, kopper og fosfor. Mandler er også en kilde til protein, tiamin, niacin, folat og jern.