Rødbetsuppe med creme fraiche
Et sunt kosthold er den beste helseforsikringen. Spiser du 5 porsjoner frukt og grønnsaker i ulike farger hver dag, får du et variert inntak av vitaminer, mineraler, antioksidanter og andre næringsstoffer.
By på en rødbetsuppe til middag! Rødbetsuppen er et sunt og mettende måltid som er rik på kostfiber og folat. Prøv vår suppe med creme fraiche som runder av rødbetenes søte og jordaktige smak!
Ingredienser
4 porsjoner
1 kg rødbeter
7 dl vann
1 gul løk
2 hvitløksfedd
2 dl matyoghurt naturell eller lett creme fraiche
Slik gjør du
Skrell og kutt rødbet i grove biter. Bruk gjerne hansker dersom du vil unngå å få farge på hendene. Varm 2 ss olivenolje i en kasserolle. Fres løk og rødbetene. Finhakk hvitløken og surr den med de siste 2 minuttene. Når løken blir myk, tilsett vann slik at det dekker grønnsakene. Tilsett salt og la det småputre i 20-25 minutter til alle grønnsakene er helt møre.
Slå av varmen og rør inn 2 dl matyoghurt naturell eller lett creme fraiche. Kjør suppen glatt med en stavmikser. Smak til med salt og pepper.
Server suppen med litt grovhakkede urter, gresskarkjerner og litt fetaost på toppen.