Saftig eplekake med lønnesirup og kremostglasur
Feire høsten med å invitere på saftig eplekake med lønnesirup!
Det finnes knapt noe bedre enn en saftig eplekake! I denne oppskriften kan du bruke overmodne epler som du river på et jern og vende i lønnesirup. Vil du gå et steg videre, lager du kremostglasur.
Saftig eplekake med lønnesirup og kremostglasur
Posjon til: 6-8.
Ingredienser til eplekaken:
6-7 epler
2 egg
2 dl nøytral olje
5 dl mel
4 dl brunt sukker
1 dl lønnesirup
1 ts bakepulver
1 ts vaniljeekstrakt
2 ts kanel
1/2 ts salt
Ingredienser til kremostglasur
250 g kremost
3 ss smør
2 dl melis
Beregnet tidsbruk er ca. 1 time.
Slik gjør du:
- Eplekake: Fjern epleskallet, riv eplene på et jern. Bland alle ingrediensene godt sammen i en bolle. Smør en form med olje og stek kaken på 180 grader i 45-60 min. Avkjøl på rist før glasuren påføres.
- Kremostglasur: Rør sammen alle ingrediensene til en klumpfri og glatt røre. Det hjelper om ingrediensene er temperert.
Tips: Bruk lønnesirup på pannekaker, desserter, ost, i marinader og til baking –dette er et godt alternativ til sukker. Prøv gjerne våre nøtter i lønnesirup – perfekt å ha i havregrøten eller som en sunn snack!
Kilde: oppskrift og bilder gjengis med tillatelse fra matbloggen www.gastrogal.no