VP_VP_ALL_1920x455_1805_AppleCake_OnPlate.jpg

Saftig eplekake med lønnesirup og kremostglasur

Feire høsten med å invitere på saftig eplekake med lønnesirup!

Det finnes knapt noe bedre enn en saftig eplekake! I denne oppskriften kan du bruke overmodne epler som du river på et jern og vende i lønnesirup. Vil du gå et steg videre, lager du kremostglasur.

Saftig eplekake med lønnesirup og kremostglasur

Posjon til: 6-8.

Ingredienser til eplekaken:

6-7 epler
2 egg
2 dl nøytral olje
5 dl mel
4 dl brunt sukker
1 dl lønnesirup
1 ts bakepulver
1 ts vaniljeekstrakt
2 ts kanel
1/2 ts salt

Ingredienser til kremostglasur

250 g kremost
3 ss smør
2 dl melis

Beregnet tidsbruk er ca. 1 time.

Slik gjør du:

  1. Eplekake: Fjern epleskallet, riv eplene på et jern. Bland alle ingrediensene godt sammen i en bolle. Smør en form med olje og stek kaken på 180 grader i 45-60 min. Avkjøl på rist før glasuren påføres.
  2. Kremostglasur: Rør sammen alle ingrediensene til en klumpfri og glatt røre. Det hjelper om ingrediensene er temperert.

Tips: Bruk lønnesirup på pannekaker, desserter, ost, i marinader og til baking –dette er et godt alternativ til sukker. Prøv gjerne våre nøtter i lønnesirup – perfekt å ha i havregrøten eller som en sunn snack!

Kilde: oppskrift og bilder gjengis med tillatelse fra matbloggen www.gastrogal.no