Rødbeten er rik på kostfiber og B-vitaminet folat, i tillegg til å være en god kilde til kalium.
Tapas
Disse lekre tapasene passer utmerket som fingermat til en hyggekveld med gode venner. Kjente, gode smaker med en ny vri!
Tapas er perfekt når du skal servere mat til mange. Du kan tilberede tapasene i god tid i forveien og gjøre dem klare rett før serveringen.
Rødbeter & fetaost
24 stk
3 middels store rødbeter
150 g fetaost
1 dl gresk yoghurt
70 g valnøtter
1-2 ss honning
Kok eller stek rødbetene i ovnen med skallet på. Avkjøl. Skrell rødbetene, del dem i to og skjær hver halvdel i fire skiver.
Fordel valnøttene utover en stekeplate dekt med bakepapir. Hell honningen over valnøttene. Rist nøttene på 200 grader i ovnen i ca. 10 minutter. Pass på at de ikke svir seg. Avkjøl nøttene.
Knus fetaosten med en gaffel. Bland den i yoghurten og smak til med svart pepper. Legg en klatt fetamasse på hver rødbeteskive. Legg en honningvalnøtt oppå fetamassen.
Gresskar & geitost
12 stk
½ gresskar
en baguette
140 g myk geitost
grovmalt chili
fersk timian
Del gresskaret i to. Skrell den ene halvdelen, fjern frøene og skjær den i små terninger. Fordel terningene utover et stekebrett dekt med bakepapir, og krydre med olivenolje, salt og grovmalt chili.
Rist terningene i ovnen på 200 grader i ca. 15-25 minutter til de er passe stekt. Avkjøl terningene.
Skjær baguetten på skrå, i ca. 2 cm tykke skiver, og pensle dem med litt olivenolje. Rist skivene i ovnen på 200 grader i ca. 10 minutter til de har fått en fin farge. Avkjøl.
Smør myk geitost på de avkjølte skivene, og legg gresskarterningene oppå osten. Pynt med fersk timian.
Vitamin D bidrar til å opprettholde normal muskelfunksjon. Boswellia serrata bidrar til komfortable ledd.
Vitamin B1 bidrar til hjertets normale funksjon, mens vitamin B12 og C bidrar til å redusere tretthet og utmattelse.
Sink og selen, samt vitamin B12, C og D bidrar til immunsystemets normale funksjon.